Естетична дерматология

В клиника ЕвроДерма се предлагат всички процедури в областта на модерната дерматология, като процедурите се извършват от специалисти и след информираното съгласие на пациентите.

Мезолифт – изглаждене на фините бръчки на лицето

При този метод в кожата се вкарват витамини, антиоксиданти или чиста хиалуронова киселина. На него могат да се подлагат жени навършили 30 г., а резултатите са по-еластична и плътна кожа, заличаване на фините бръчки

Химически пилинг

Химичният пилинг е процедура предназначена за корекция на белези от акне, тъмни петна, фини бръчки, подобряване на кожния релеф, изравняване на тена. В клиника ЕвроДерма се прилагат различни варианти на химичен пилинг – със салицилова киселина (при акне), с разтвор на Йеснер (при тъмни петна, неравен тен), с пирувикова и гликолова киселина ( за повлияване на фини бръчки), с фитинова киселина ( при по-зряла кожа), с трихлороцетна киселина (дълбок пилинг)

Инжектиране на ботулинов токсин

Ботокс се използва за корекция на бръчки и при прекомерно изпотяване. С тази процедура временно се блокират мускулни групи , за да се отпуснат и скрият фините бръчици по лицето. Води до изглаждане на структурата на шията. С ботокс успешно се коригира хиперхидроза (свръхизпотяване) под мишници, длани и ходила

Филъри

В клиниката се използват само висококачествени филъри, които съдържат хиалуронова киселина. Инжектирането се извършва директно върху целевите бръчки и гънки. Ефектът е запълване на бръчките и създаване на обем на скулите и устните. Използваните вещества са безвредни и не предизвикват алергични реакции.

АЛМА лазерна система

Най-модерната лазерна система за заличаване на капиляри, хемангиоми и малки венозни съдове, отстраняване на нежелано окосмяване, лазерно лечение на гъбички на ноктите, премахване на татуировки и хиперпигментации; лазерен неоперативен лифтинг – ClearLift

Процедури извършвани с Alma

Ефективното лечение за естетически несъвършенства.wrinkles-almalaser

Фактори, допринасящи за появата на бръчки са възрастта, наследствеността, слънчевите лъчи, тютюнопушенето и алкохола, неправилното хранене и др.

Alma Laser, Israel са лазерни технологии, способни да се справят с тези проблеми и някои други заболявания на кожата – фини линии, бръчки и фото-възраст на кожата, както и на леки белези от акне.

С предварително програмирана продължителност на импулса и скоростта на повторение Harmony®XL laser system дава невероятни резултати. 1 320 нанометровата дължина на вълната достига дълбоко и отстранява нежеланите натрупвания.

Предимства за пациента

 • Ефективното лечение на фини линии, бръчки и фото-възраст на кожата
 • Дълбоко проникване и ефективно лечение на естетически несъвършенства

Традиционен CO2 пилинг в кратки процедури и продължителен ефект.

rejuvenation8

Когато лицето започне да старее, по него се появяват бръчки, петна, линии, увиснала кожа.

Естетичните операции коригират тъканите, но не придават младежкия блясък, характерен за красотата.

Pixel ® CO2 кожен пилинг е идеалният избор за всеки, който иска да си върне свежестта, без да се подлага на хирургични процедури.

Традиционният CO2 пилинг на кожата губи своята популярност, защото изисква време и съдържа риск от усложнения. Сега с Pixel CO2, отново виждаме отличен резултат за много по-кратко време за лечение.

Технологии в употреба

С Pixel CO2 лазерната светлина преминава през патентована Pixel ® оптична решетка и прониква в кожата през малки топлинни канали. Това създава аблационен и топлинен ефект само в тези канали – микро-травма – без да се нарушава околната тъкан. Тъканта около каналите стартира процеса на оздравяване. По-краткото лечение и по-бързото възстановяване след това се дължат именно на това, че съседната кожа остава незасегната.

Основни предимства за пациентите

 • Значително намаляване на времето на процедурата в сравнение с традиционния CO2 пилинг
 • По-малко инвазивния подход свежда до минимум риска от нежелани реакции

Alma Lasers – най-ефикасната епилацияphotoepilation2

Лазерната епилация е не просто най-популярната процедура в сферата на неинвазивната естетика, но и държи най-високи нива на растеж.

Премахването на нежеланото окосмяване с Alma Lasers – Israel – LP Nd YAG се постига чрез лазерна система с дължина на вълната 1064 nm прониква най-дълбоко и обхваща косми с различна дълбочина.

ALMA LASERS разполага с три патента за трайно обезкосмяване:

 • Системата LEO (light energy optimization) е последно поколение многофункционални системи за фото-епилация и фото-терапия на фирмата ALMA LASERS и благодарение на 2-те си патентовани технологии дава отлични резултати в областта на епилирането с минимален брой процедури и, освен това, е приложима за по-тъмни кожи и по-светли косми.
 • AFT™ (advance fluorescence) – уникална система на филтриране, подобряваща проникващата способност на светлината без да е необходимо използване на енергия, чието ниво може да навреди на кожата.
 • EDF™ (equally distributed fluence) – равномерно разпределен енергиен поток. Това уникално нововъведение направи възможно удължаването на импулса при по-умерени енергийни пикове и победи едно от основните ограничения в съвременната PL – технология.

Как действа технологията?

Диодните лазери са най-ефективното средство за постигане на трайно обезкосмяване в момента. Лъчите от лазерния диод проникват през повърхността на кожата и, стигайки до фоликула на косъма се абсорбират от пигмента в него, а акумулираната топлина уврежда фоликула. За да бъдат унищожени фоликулите, те трябва да съдържат пигмент в изобилие, което се случва единствено в активната фаза на растеж на косъма. Тъй като не всички косми са в активна фаза по време на процедурата, се налага серия от процедури. Обикновенно са необходими шест до осем или повече процедури за да се намали перманентно броя на растящите косми с повече от 80%, шест месеца след терапията. Когато космите са фини или светли, или кожата е тъмна е възможно да са необходими повече от 8 процедури за постигането на оптимален ефект. Продължителността на манипулацията е според площта на целевата част от тялото. Може да се извърши през всеки сезон. Космите над нивото на кожата в зоната, която ще бъде третирана, следва да бъдат предварително отстранени чрез депилaтоар или избръсване. По време на процедурата може да се усети парене, усещане което е с пъти по-поносимо в сравнение с традиционните методи за фотоепилация

Система Soprano™ XL на Alma Lasers извършва лазерна епилация чрез диоден лазер с дължина на вълната 1064 nm. Диоднят лазер достига до дълбочина, на която се намират космените фуликули, а скоростта от 10 пулса в секунда позволява епилацията да се извършва в движение. Всеки пулс представлява излъчването на лъч от диода на Soprano™ XL за няколко милисекунди. Лъчите проникват през повърхността на кожата и когато достигнат до фоликула на косъма се абсорбират от пигмента в него, а акумулираната топлина уврежда фоликула. По време на процедурата може да се усети парене, усещане което е с пъти по-поносимо в сравнение с по-старите методи за фотоепилация.

Основни предимства за пациентите

 • Удобно лечение, с по-малко дразнене
 • Ефективно , постоянно намаляване на космите
 • Няма странични ефекти
Съдови и пигментни лезии

Не-хирургически, бърз и ефективен метод.

Пигментирани лезии се срещат при почти всеки човек – появяват се главно от слънцето, напредването на възрастта или съществуват по рождение. Представляват кожни петна с високо съдържание на меланин и могат да бъдат плоски или релефни. Причиняват единствено козметичен проблем за притежателя си, освен в случаите, когато са ранен признак на рак на кожата.

За доброкачествените пигментни лезии съществува неинвазивен начин на лечение. Чрез кратки импулси от видимата светлина върху пигментираната лезия, температурата в силно концентрирания меланин рязко се повдигна, което, от своя страна, разбива клетките, съдържащи меланин. Тези клетки биват заместени с нови здрави клетки, генерирани от заобикалящата тъкан. Апаратурата на Alma laser предлага уникални възможности за дължина на вълната и продължителност на импулса, което позволява за лечение на пигментни лезии при всеки тип кожа.

Технологии в употреба

AFT на Alma Laser е най-ново поколение лазерна технология с интензивна пулсираща светлина.Тя използва късите вълни на светлината и гия превръща в част от използваемия спектър чрез специална филтрираща система. Това повишава както емисиите и проникването,така и ефективността на лечението.

AFT също така осигурява равномерно разпределение, което означава, че всеки импулс има единна енергийна плътност по цялата повърхност. Това свойство осигурява възпроизводими резултати и забележителна безопасност. AFT е по-ефективна система за идеални клинични подобрения, по-малко дискомфорт и минимално увреждане на кожата.

Основни предимства за пациентите

 • Ефективно не-хирургично лечение
 • Бързотрайната ( 20-минутна) процедура прави лечението лесно и удобно
 • Безопасно и ефективно
Две отделни лазерни технологии, една система, безброй щастливи пациенти.

nail
Онихомикозата (гъбички по ноктите) е кожен проблем, чието справяне е изключително трудно. Дерматолозите години наред се стремят да ги лекуват, оставяйки незасегнати околните тъкани. Това вече е факт – ClearChoice ™ е дългоочакваният, иновативен метод за лечение на онихомикозата. ClearChoice ™ използва два различни и доказани лазерни технологии: (Q-Switched Nd: YAG) и (Импулсни Nd: YAG).

Лазери излъчват мощни изблици на светлина, които се предават през нокътната плочка на нокътното легло, за да се абсорбират от пигментните дрожди, отговорни за инфекцията. Лазерният лъч на Nd: YAG 1064 въвежда неспецифична топлинна проводимост, срещу която гъбичките по ноктите нямат шанс.

ClearChoice има няколко основни предимства:

 • Бърза и лесна – терапията може да се извърши за изключително кратко време
 • Нетоксична – лазерът не вреди на пациента и не причинява странични ефекти
 • Без системен мониторинг – тъй като терапията е лека и нетоксична, не са необходими мониторинг и интензивни грижи за пациента.
 • Минимален дискомфорт – ClearChoice използва In-Motion ™ техника, която постепенно загрява засегнатата област.

ClearChoice е практически безболезнена алтернатива на остарелите лазери за лечение на гъбички по ноктите.

Премахване на татуировки, вкл. тъмномаслени

tattoo

През последните години татуировките се превърнаха в аксесоар, който не е нужно да остава за цял живот.

Тяхното създаване се прави чрез инжектиране на цветен пигмент в малки дълбоки дупки в кожата.

Ако притежателят й реши да я премахне, обикновено се препоръчва лазерната хирургия като най-ефективен за момента метод. Q-модулирания Nd: YAG лазер е най-често използваният лазер за премахване на татуировки.

По време на процедурата, импулсите на светлината от лазера се насочват към татуировката, с цел премахване на нейния пигмент. През следващите няколко седмици макрофагите на тялото премахват третираните пигментирани области. С модулирания Q-Nd: YAG лазер на Harmony ® XL лазерна система, можете ефективно да се премахват тъмни мастила на татуировки, и по-специално черното (което присъства в повечето татуировки), синьо и зелено.За оптимални резултати процедурата се провежда неколкократно.

Основни предимства за пациентите

 • Безопасен начин за премахване на татуировки
 • Ефективното премахване на тъмните мастила в татуировките (черно, синьо и зелено)
Безкръвно лечение на разширени вени.

Появата на разширени вени или капиляри по кожата на долните крайници е често срещано явление, което предизвиква оплаквания при голяма част от страдащите от него. Промените могат да варират от чисто психологически дискомфорт от вида им до различни по степен на проява субективни оплаквания като тежест, болка при продължително стоене прав и подуване на краката.

В много голям процент от хората обаче първите промени по кожата под формата на разширени капиляри се проявяват години преди да се усети някакъв физиологичен дискомфорт. Това смущава най-вече жените при необходимост от носене на пола, особено ако тя е по-къса и излага на показ част от краката.

Неинвазивното лазерно лечение на грозните вени на краката е една от най-търсените естетични процедури, но е и най-голямото предизвикателство за терапевтите. Поради различните диаметри, дълбочина и натиск в кръвоносноите съдове, тяхното лечение често изисква широк спектър от дължини на вълната, импулсни широчини, интензитет и голяма практика на лекарите.

Използвайки комбинация от терапии, лекарите са в състояние да лекуват както повърхностни така и дълбоки разширени кръвоносни съдове. На принципа на селективната фототермолиза, кръвоносните съдове избирателно се загряват без да вредят на околните здрави тъкани. Лазерната технология на Alma Lase, Israel унищожава големите, дълбоки и козметично неприемливи кръвоносни съдове на долните крайници, без използването на химикали или игли.

Основни предимства за пациентите

 • Безопасно и ефикасно лечение за вени с различни диаметри и дълбочина
 • Няма нужда от инжекции
 • бързи резултати след няколко процедури

pigment4

Псориазис, витилиго, хипопигментация

Псориазис

По данни на Националната фондация за псориазис, псориазисът засяга около 2% от население в света.

Заболяването е хронично заболяване, което предполага посещаването на лекар и подлагането на необходимите процедури през целия живот. При по-тежки форми, е възможна хоспитализация. Традиционните терапии включват, както кремове и мазила, орални лекарства, така и ултравиолетова фототерапия, която съдържа в себе си висок риск от нежелани реакции. Лазерната система на Alma Laser, Израел предоставя на пациентите с псориазис иновативно алтернативно лечение без медикаменти с минимален брой сесии и протичащо за минимален времеви интервал (само няколко минути).

Витилиго

Витилиго е форма на левкодерма – това означава загуба на пигментацията на кожата и засяга поне 1% от хората в света (като половината от тях не са навършили 20 години). Около 1/3 от пациентите с това заболяване имат болни членове от семейството. Болестта предизвиква бели петна по кожата с различни размери и местоположение. Петната се появяват, когато меланоцитите са унищожени и меланин не се произвежда. Меланоцитите обикновено се появяват по кожата, в космените фоликули, устата, очите и някои части на централната нервна система. Пигментните клетки могат да бъдат загубени в някои от тези области.

Изгаряния или други тежки травми могат да унищожат пигментни клетки, в резултат на левкодерма. Стрии, белези от акне, пост-хирургични и травматични белези също могат да доведат до подобна загуба на пигмент. Доскоро се лекуваваха само с UV фототерапия и инжектиране на кортикостероиди. Никой от тези методи не работи много добре -има форми на левкодерма, за които не е известен метод за репигментация.

Лазерната система Harmony ® XL на Alma Laser, Israel произвежда кратки импулси от 295 – 350 Nm светлина, която доказано успешно лекува левкодерма, включително витилиго. Повечето UV терапии излагат на третиране болна и здрава кожа, докато Алма UVB процедурите постигат лечение само на засегнатите райони. Резултатът е не просто ограничаване на рисковете за разраняване на съседните райони, но и съкращава времето, което лечението отнема.

Основни предимства за пациентите

 • Ефективното лечение на хронично заболяване
 • Без кремове или мехлеми
 • Минимален брой сесии, необходими за да видите резултатите

Clear Lift – Неоперативен лифтинг

Желаете ли да се подмладите, стягайки кожата си и то безболезнено и без да се подлагате на трудно и дълго възстановяване?

Клиника ЕвроДерма Ви прадлага Clear Lift – неоперативен лифтинг в обедната почивка.

Най-модерната лазерна система за заличаване на капиляри, хемангиоми и малки венозни съдове, отстраняване на нежелано окосмяване, лазерно лечение на гъбички на ноктите, премахване на татуировки и хиперпигментации; лазерен неоперативен лифтинг – ClearLift.

Clear Lift e първата реална алтернатива на хирургичния лифтинг! 

 Основното предимство на терапията е, че се извършва без да причинява болки, не отнема време за възстановяване и най-важното – тя е напълно безопасна. Всичко това се постига чрез излъчването на контролирани снопчета лазерна енергия, които проникват в дълбочина и не засягат горните слоеве кожа. Чрез тази технология се стимулира производството на нов колаген – вида на кожата се подобрява, а тя самата става незабавно по-стегната.

Посредством Clear Lift могат да се третират и области, които досега са били избягвани заради високия риск от появата на белези и усложнения – очен контур, периорална област, деколте.

Заповядайте при специалистите в дерматологията и разкрасяването – Клиника ЕвроДерма, които ще удовлетворят всички Ваши очаквания!

Колагенова мезотерапия

Стяга кожата й и придава здрав вид, тъй като поддържа структурната й решетка. Подкожно се вкарват наномолекули колаген, които допълват и допълнително структурират изтъняващата с възрастта колагенова мрежа. На тази терапия можете да се подложите на всяка възраст, при всеки тип кожа или сезон. Процедурата не дава алергични реакции.

Мезотерапия – премахване на целулит

Редуцира или елиминира целулита, премахва ограничени мастни натрупвания, повишава еластичността и вискозитета на кожата чрез подобряване на кръвообращението и лимфния дренаж.
Най-често се третират бедрата, ханша, корема, мишниците и брадичката.

В клиника ЕвроДерма предлаганите терапии могат да се комбинират като за най-добър резултат, трябва да се консултирате с дерматолозите, които ще ви препоръчат необходимата последователност и брой процедури.