Kогато говорим за дерматоскопия
29/09/2017
Октомври – месец на Galderma
02/10/2017

Микродермабразио

Технологията, наречена „микродермабразио“, е създадена в Европа в края на миналия век с цел премахване на мъртвите клетки от повърхностния слой на кожата.

Тя е универсална, подходяща за приложение при широк кръг пациенти. Методът е разработен за третиране на лице и тяло и съчетава в себе си повърхностен механичен пилинг с диамантени микрокристали и вакуум масаж. Понякога се нарича “пилинг в обедната почивка”.

Микродермабразиото е бърза неинвазивна процедура ,прилагана за освежаване на кожата  при отсъствие на риск от странични ефекти и кратък възстановителен период.Самата технология позволява да се контролира дълбочината на пилинга.При завихрянето на кристалите се отнема горния слой,а вакуумът едновременно с това го всмуква. Лекарят може да промени налягането  за да контролира нивото на проникване в кожата или да премине няколко пъти през определен участък на увредена кожа  за да усили ефекта С всяко минаване с накрайника на апарата се отстранява по един микрослой от кожата – така дълбочината на излющване се определя от броя на повторенията. Чрез отстраняването на най-горните слоеве на епидермиса  микродермабразиото стимулира образуването на нов повърхностен слой на епидермиса.

То може да се прилага при всички типове кожа по отношение на омазняване, цвят и възраст.Целта на процедурата е да се елиминират кожните несъвършенства в епидермиса и да се постигне максимална хомогенност на тена, блясък и свежест на кожата. Проникването на козметични продукти (хиалуронови маски,колагенови терапии и др),поставени след извършено микродермабразио, е значително по-добро и с удвоен ефект.

Микродермабразиото  коригира грубата повърхност на кожата, някои видове белези, неравномерна пигментация. То също може да премахне или намали броя на отворените и затворените комедони, вида на стриите и най-фините бръчки.

Незабавно след процедурата кожата се зачервява леко, но до половин час зачервяването изчезва напълно

Обикновено процедурата отнема от 15 до 30 минути. Обезболяване не се налага.

За най-добри резултати се препоръчва провеждането на една процедура седмично до 10 дни в рамките на терапевтичния курс(4-6 пъти)

Тази процедура не може да предизвика сериозни усложнения и няма известни рискове при нейното приложение.

Уведомете вашия лекар, ако приемате медикаменти, особено ароматни ретиноиди (Tigasone/Roaccutane). Също така го информирайте, ако сте получавали мехури по лицето си, като тези при херпес.

Поискайте от вашия лекар да ви препоръча фотозащитен крем  за да защитите чувствителната кожа след процедурата и го нанасяйте ежедневно.