Естетична медицина

В клиника ЕвроДерма се предлагат всички процедури в областта на модерната дерматология, като процедурите се извършват от специалисти и след информираното съгласие на пациентите.

Мезолифт – изглаждене на фините бръчки на лицето

При този метод в кожата се вкарват витамини, антиоксиданти или чиста хиалуронова киселина. На него могат да се подлагат жени навършили 30 г., а резултатите са по-еластична и плътна кожа, заличаване на фините бръчки

Химически пилинг

Химичният пилинг е процедура предназначена за корекция на белези от акне, тъмни петна, фини бръчки, подобряване на кожния релеф, изравняване на тена. В клиника ЕвроДерма се прилагат различни варианти на химичен пилинг – със салицилова киселина (при акне), с разтвор на Йеснер (при тъмни петна, неравен тен), с пирувикова и гликолова киселина ( за повлияване на фини бръчки), с фитинова киселина ( при по-зряла кожа), с трихлороцетна киселина (дълбок пилинг)

Инжектиране на ботулинов токсин

Ботокс се използва за корекция на бръчки и при прекомерно изпотяване. С тази процедура временно се блокират мускулни групи , за да се отпуснат и скрият фините бръчици по лицето. Води до изглаждане на структурата на шията. С ботокс успешно се коригира хиперхидроза (свръхизпотяване) под мишници, длани и ходила.

Филъри

В клиниката се използват само висококачествени филъри, които съдържат хиалуронова киселина. Инжектирането се извършва директно върху целевите бръчки и гънки. Ефектът е запълване на бръчките и създаване на обем на скулите и устните. Използваните вещества са безвредни и не предизвикват алергични реакции.

Традиционен CO2 пилинг в кратки процедури и продължителен ефект

Когато лицето започне да старее, по него се появяват бръчки, петна, линии, увиснала кожа.

Естетичните операции коригират тъканите, но не придават младежкия блясък, характерен за красотата.

Pixel ® CO2 кожен пилинг е идеалният избор за всеки, който иска да си върне свежестта, без да се подлага на хирургични процедури.

Традиционният CO2 пилинг на кожата губи своята популярност, защото изисква време и съдържа риск от усложнения. Сега с Pixel CO2, отново виждаме отличен резултат за много по-кратко време за лечение.

Технологии в употреба

С Pixel CO2 лазерната светлина преминава през патентована Pixel ® оптична решетка и прониква в кожата през малки топлинни канали. Това създава аблационен и топлинен ефект само в тези канали – микро-травма – без да се нарушава околната тъкан. Тъканта около каналите стартира процеса на оздравяване. По-краткото лечение и по-бързото възстановяване след това се дължат именно на това, че съседната кожа остава незасегната.

Основни предимства за пациентите

 • Значително намаляване на времето на процедурата в сравнение с традиционния CO2 пилинг
 • По-малко инвазивния подход свежда до минимум риска от нежелани реакции

Съдови и пигментни лезии

Не-хирургически, бърз и ефективен метод.

Пигментирани лезии се срещат при почти всеки човек – появяват се главно от слънцето, напредването на възрастта или съществуват по рождение. Представляват кожни петна с високо съдържание на меланин и могат да бъдат плоски или релефни. Причиняват единствено козметичен проблем за притежателя си, освен в случаите, когато са ранен признак на рак на кожата.

За доброкачествените пигментни лезии съществува неинвазивен начин на лечение. Чрез кратки импулси от видимата светлина върху пигментираната лезия, температурата в силно концентрирания меланин рязко се повдигна, което, от своя страна, разбива клетките, съдържащи меланин. Тези клетки биват заместени с нови здрави клетки, генерирани от заобикалящата тъкан. Апаратурата на Alma laser предлага уникални възможности за дължина на вълната и продължителност на импулса, което позволява за лечение на пигментни лезии при всеки тип кожа.

Технологии в употреба

AFT на Alma Laser е най-ново поколение лазерна технология с интензивна пулсираща светлина.Тя използва късите вълни на светлината и гия превръща в част от използваемия спектър чрез специална филтрираща система. Това повишава както емисиите и проникването,така и ефективността на лечението.

AFT също така осигурява равномерно разпределение, което означава, че всеки импулс има единна енергийна плътност по цялата повърхност. Това свойство осигурява възпроизводими резултати и забележителна безопасност. AFT е по-ефективна система за идеални клинични подобрения, по-малко дискомфорт и минимално увреждане на кожата.

Основни предимства за пациентите

  • Ефективно не-хирургично лечение
  • Бързотрайната ( 20-минутна) процедура прави лечението лесно и удобно
  • Безопасно и ефективно

Две отделни лазерни технологии, една система, безброй щастливи пациенти

Онихомикозата (гъбички по ноктите) е кожен проблем, чието справяне е изключително трудно. Дерматолозите години наред се стремят да ги лекуват, оставяйки незасегнати околните тъкани. Това вече е факт – ClearChoice ™ е дългоочакваният, иновативен метод за лечение на онихомикозата. ClearChoice ™ използва два различни и доказани лазерни технологии: (Q-Switched Nd: YAG) и (Импулсни Nd: YAG).

Лазери излъчват мощни изблици на светлина, които се предават през нокътната плочка на нокътното легло, за да се абсорбират от пигментните дрожди, отговорни за инфекцията. Лазерният лъч на Nd: YAG 1064 въвежда неспецифична топлинна проводимост, срещу която гъбичките по ноктите нямат шанс.

ClearChoice има няколко основни предимства:

   • Бърза и лесна – терапията може да се извърши за изключително кратко време
   • Нетоксична – лазерът не вреди на пациента и не причинява странични ефекти
   • Без системен мониторинг – тъй като терапията е лека и нетоксична, не са необходими мониторинг и интензивни грижи за пациента
   • Минимален дискомфорт – ClearChoice използва In-Motion ™ техника, която постепенно загрява засегнатата област

ClearChoice е практически безболезнена алтернатива на остарелите лазери за лечение на гъбички по ноктите.

Премахване на татуировки, вкл. тъмномаслени

През последните години татуировките се превърнаха в аксесоар, който не е нужно да остава за цял живот.

Тяхното създаване се прави чрез инжектиране на цветен пигмент в малки дълбоки дупки в кожата.

Ако притежателят й реши да я премахне, обикновено се препоръчва лазерната хирургия като най-ефективен за момента метод. Q-модулирания Nd: YAG лазер е най-често използваният лазер за премахване на татуировки.

По време на процедурата, импулсите на светлината от лазера се насочват към татуировката, с цел премахване на нейния пигмент. През следващите няколко седмици макрофагите на тялото премахват третираните пигментирани области. С модулирания Q-Nd: YAG лазер на Harmony ® XL лазерна система, можете ефективно да се премахват тъмни мастила на татуировки, и по-специално черното (което присъства в повечето татуировки), синьо и зелено.За оптимални резултати процедурата се провежда неколкократно.

Основни предимства за пациентите

   • Безопасен начин за премахване на татуировки
   • Ефективното премахване на тъмните мастила в татуировките (черно, синьо и зелено)

Безкръвно лечение на разширени вени

Появата на разширени вени или капиляри по кожата на долните крайници е често срещано явление, което предизвиква оплаквания при голяма част от страдащите от него. Промените могат да варират от чисто психологически дискомфорт от вида им до различни по степен на проява субективни оплаквания като тежест, болка при продължително стоене прав и подуване на краката.

В много голям процент от хората обаче първите промени по кожата под формата на разширени капиляри се проявяват години преди да се усети някакъв физиологичен дискомфорт. Това смущава най-вече жените при необходимост от носене на пола, особено ако тя е по-къса и излага на показ част от краката.

Неинвазивното лазерно лечение на грозните вени на краката е една от най-търсените естетични процедури, но е и най-голямото предизвикателство за терапевтите. Поради различните диаметри, дълбочина и натиск в кръвоносноите съдове, тяхното лечение често изисква широк спектър от дължини на вълната, импулсни широчини, интензитет и голяма практика на лекарите.

Използвайки комбинация от терапии, лекарите са в състояние да лекуват както повърхностни така и дълбоки разширени кръвоносни съдове. На принципа на селективната фототермолиза, кръвоносните съдове избирателно се загряват без да вредят на околните здрави тъкани. Лазерната технология на Alma Lase, Israel унищожава големите, дълбоки и козметично неприемливи кръвоносни съдове на долните крайници, без използването на химикали или игли.

Основни предимства за пациентите

   • Безопасно и ефикасно лечение за вени с различни диаметри и дълбочина
   • Няма нужда от инжекции
   • Бързи резултати след няколко процедури

Псориазис, витилиго, хипопигментация

Псориазис

По данни на Националната фондация за псориазис, псориазисът засяга около 2% от население в света.

Заболяването е хронично заболяване, което предполага посещаването на лекар и подлагането на необходимите процедури през целия живот. При по-тежки форми, е възможна хоспитализация. Традиционните терапии включват, както кремове и мазила, орални лекарства, така и ултравиолетова фототерапия, която съдържа в себе си висок риск от нежелани реакции. Лазерната система на Alma Laser, Израел предоставя на пациентите с псориазис иновативно алтернативно лечение без медикаменти с минимален брой сесии и протичащо за минимален времеви интервал (само няколко минути).

Витилиго

Витилиго е форма на левкодерма – това означава загуба на пигментацията на кожата и засяга поне 1% от хората в света (като половината от тях не са навършили 20 години). Около 1/3 от пациентите с това заболяване имат болни членове от семейството. Болестта предизвиква бели петна по кожата с различни размери и местоположение. Петната се появяват, когато меланоцитите са унищожени и меланин не се произвежда. Меланоцитите обикновено се появяват по кожата, в космените фоликули, устата, очите и някои части на централната нервна система. Пигментните клетки могат да бъдат загубени в някои от тези области.

Изгаряния или други тежки травми могат да унищожат пигментни клетки, в резултат на левкодерма. Стрии, белези от акне, пост-хирургични и травматични белези също могат да доведат до подобна загуба на пигмент. Доскоро се лекуваваха само с UV фототерапия и инжектиране на кортикостероиди. Никой от тези методи не работи много добре -има форми на левкодерма, за които не е известен метод за репигментация.

Лазерната система Harmony ® XL на Alma Laser, Israel произвежда кратки импулси от 295 – 350 Nm светлина, която доказано успешно лекува левкодерма, включително витилиго. Повечето UV терапии излагат на третиране болна и здрава кожа, докато Алма UVB процедурите постигат лечение само на засегнатите райони. Резултатът е не просто ограничаване на рисковете за разраняване на съседните райони, но и съкращава времето, което лечението отнема.

Основни предимства за пациентите

    • Ефективното лечение на хронично заболяване
    • Без кремове или мехлеми
    • Минимален брой сесии, необходими за да видите резултатите

Clear Lift – Неоперативен лифтинг

Желаете ли да се подмладите, стягайки кожата си и то безболезнено и без да се подлагате на трудно и дълго възстановяване?

Клиника ЕвроДерма Ви прадлага Clear Lift – неоперативен лифтинг в обедната почивка.

Най-модерната лазерна система за заличаване на капиляри, хемангиоми и малки венозни съдове, отстраняване на нежелано окосмяване, лазерно лечение на гъбички на ноктите, премахване на татуировки и хиперпигментации; лазерен неоперативен лифтинг – ClearLift.

Clear Lift e първата реална алтернатива на хирургичния лифтинг!

Основното предимство на терапията е, че се извършва без да причинява болки, не отнема време за възстановяване и най-важното – тя е напълно безопасна. Всичко това се постига чрез излъчването на контролирани снопчета лазерна енергия, които проникват в дълбочина и не засягат горните слоеве кожа. Чрез тази технология се стимулира производството на нов колаген – вида на кожата се подобрява, а тя самата става незабавно по-стегната.

Посредством Clear Lift могат да се третират и области, които досега са били избягвани заради високия риск от появата на белези и усложнения – очен контур, периорална област, деколте.

Заповядайте при специалистите в дерматологията и разкрасяването – Клиника ЕвроДерма, които ще удовлетворят всички Ваши очаквания!

Колагенова мезотерапия

Стяга кожата й и придава здрав вид, тъй като поддържа структурната й решетка. Подкожно се вкарват наномолекули колаген, които допълват и допълнително структурират изтъняващата с възрастта колагенова мрежа. На тази терапия можете да се подложите на всяка възраст, при всеки тип кожа или сезон. Процедурата не дава алергични реакции.

GUNA

GUNA методът съчетава принципите на класическата медицина и хомеопатията. Това е т.нар. физиологична регулативна медицина, която възстановява променената структура на тъканите без странични ефекти.

GUNA лаборатория разработи продукти и медицински апарат към тях – GUNAPHORESIS, работещ на принципа на резонансната магнитофореза. Апаратът помага на жените и мъжете да изглеждат естествено по-млади, като тонизира, хидратира и освежава кожата. Премахва се двойната брадичка, кожата става видимо по-стегната, порите се затварят, появата на бръчки и други признаци за състаряване на кожата изчезват. Апаратът повлиява изключително добре на травми и ставни болки, подпомага намаляването на мастните натрупвания и целулита

Колагенът представлява основната компонента на съединителната тъкан и неговото отслабване, разрушаване и интоксикация са основните причини за състаряването на тъканите и кожата.

Когато човек остарява, епидермисът изтънява, вследствие на което бариерата, задържаща влагата в кожата намалява, водейки до прекомерно изпаряване и изсушаване на кожата. При остаряването, броят на епидермалните клетки намалява приблизително с 10% всяка година, което възпрепятства нейното възстановяване и обновяване.

Въздействията на остаряването върху дермалния слой са значителни, при което не само дермалният слой изтънява, но и колагеновите и еластинови фибри, допринасящи за еластичността на кожата се дефрагментират и износват. Тези промени предизвикват нейното сбръчкване и провисване.
Освен от това, бръчките се причиняват от често мръщене, биологично стареене, силни слънчеви увреждания, пушене, лоша хидратация, замърсявания на кожата и различни други фактори. Промените, предизвикани от вредното излагане на слънце, или тъй нареченото фотосъстаряване, включват суха, провиснала и вяла кожа и появата на бръчки. Най-много бръчки се появяват по тези области на тялото, които са най-силно изложени на слънце. Те включват най-вече лицето, врата, горната част на дланите и ръцете до лактите.

MD-TISSUE е медицински препарат, разработен от GUNA лаборатории в Милано с цел да помогне на жените и мъжете да изглеждат естествено по-млади, като хидратира, тонизира, освежава, стяга кожата и намалява появявата на бръчки,подобрява стените на кръвоносните съдове и други признаци на нейното остаряване.

Основният компонент на MD-TISSUE е колагена, който ефективно поддържа и възстановява колагеновите фибри на матрикса на съединителната тъкан, като по този начин осигурява качествена колагенова решетка – „биомрежа”, която придава контур, стегнатост и тонус на кожата и е основата върху която се надграждат всички останали структури.

Препаратът MD-TISSUE е разработен от GUNA Laboratories на базата на съвременните знания за физиологичното остаряване на кожата, чрез иновативна SKA/Sequential Kinetic Activation/ технология, като по този начин осигурява един новаторски физиорегулативен подход за запазване и възстановяване на кожата. Той възпира физиологичното остаряване на съединителната тъкан и действа като бариера срещу свободните радикали.

За да постигнат една още по-революционна формула, GUNA Laboratories са обогатили състава на MD-TISSUE с няколко забележителни поддържащи компонента: аскорбинова киселина (витамин C,) магнезий, пиридоксин хидрохлорид (витамин B6,) рибофлавин (витамин B2,) и тиамин хидрохлорид (витамин B1.) Тези вещества рядко се срещат в естетичните формули, но са от голямо значение за съхраняване младостта на кожата. Освен това те спомагат за преноса, полагането и стабилизирането на колагена в съответните структури на кожата, там където е необходимо, поради проявения тропизъм към тях.

Мезотерапията с продуктите на италианската фирма GUNA и по-специално MD Tissue, представлява инжектиране на нискомолекулярен колаген, обогатен с витамин С и витамини от група В в кожата на лицето. По този начин се стимулира производството на млади колагенови влакна и спира действието на свободните радикали. В следствие на процедурата кожата става стегната , тонизирана и добре подхранена със стабилни кръвоносни съдове. Иновативната формула не предизвиква алергични реакции и преди прилагането на процедурата не е необходимо прeдварително тестуване.

Препаратът може да бъде инжектиран директно в съответните области на кожата, при което механично реструктурира тъканите и изглажда бръчките. GUNA мезотерапия е отлично средство за превенция срещу по-нататъшното отпускане на лицевия контур. Tя може да се прилага както при млади жени като средство за профилактика, така и при зрели – като възстановяващо средство.

Експертите препоръчват едно/две третирания седмично пет до десет процедури според необходимостта- изходното състояние на кожата, броя на направените процедури и съчетанието им с други методи за подмладяване, като предшестващ химичен или лазерен пилинг, инжектиране на хиалуронова киселина или ботулинов токсин, желание за поддържащи терапии, начин на живот , след което поддържащо се продължава с едно третиране на месец или два съответно на типа кожа.

Подходът за цялостно въздействие върху кожата с различни методи и комбинацията им за постигането на максимален ефект е налагаща се в последните години тенденция в областта на естетичната дерматология.

MD-TISSUE може да се използва или самостоятелно в качеството на много ефективно антисъстаряващо лечение, чрез тунелно, или интрадермално инжектиране /иглена мезотерапия/, или като средство, поддържащо действието на други противосъстаряващи продукти, като хиалуронова киселина или ботокс. Трансдермалната доставка на MD-TISSUE, чрез магнитофореза с дермопроводящ гел (Gel Beauty) /безиглена мезотерапия/, или чрез дерморолери /мезолаик, микроигли/ улеснява приложението и осигурява качествената колагенова „биомрежа”, която е в основата на стегнатата и тонизирана кожа. Така, новаторският формат на колагеновата формула, позволява на практикуващия терапевт да атакува пряко засегнатата зона на кожата, за постигането на по-добри и по-ефикасни резултати.

MD-MATRIX

-Подпомага намаляването на мастните натрупвания
-Подпомага намаляването на целулита
-Подпомага изглаждането на портокаловата кожа

Препаратът MD-MATRIX е разработен от Guna Laboratories на базата на тези физиологични явления, в качеството на новаторска формула, предназначена да подпомогне намаляването на видимите признаци на локалните мастни натрупвания и целулита, чрез въздействие на няколко нива.

Основният компонент на препарата е колагена, който поддържа и възстановява съединителната тъкан и колагеновите фибри и така изгражда опорна „биомрежа”, която осигурява стегнатост и плътност на кожата и е основата върху която се надграждат всички останали структури.

MD-MATRIX може да бъде инжектиран директно в съответните области на кожата, при което механично реструктурира тъканите. MD-MATRIX може да се използва, или самостоятелно в качеството на много ефективно антиацелулитно или антиадипозно лечение, чрез интрадермално инжектиране /иглена мезотерапия/, или като средство, поддържащо действието на други антицелулитни, или антиадипозни продукти.Трансдермалната доставка на MD-MATRIX, чрез магнитофореза с дермопроводящ гел(Gel Beauty) /безиглена мезотерапия/, или чрез дерморолери /мезолаик, микроигли/ улеснява приложението и осигурява качествената колагенова решетка- „биомрежа”, която е в основата на стегнатата и тонизирана кожа.

Мезотерапия – премахване на целулит

Редуцира или елиминира целулита, премахва ограничени мастни натрупвания, повишава еластичността и вискозитета на кожата чрез подобряване на кръвообращението и лимфния дренаж.
Най-често се третират бедрата, ханша, корема, мишниците и брадичката.

В клиника ЕвроДерма предлаганите терапии могат да се комбинират като за най-добър резултат, трябва да се консултирате с дерматолозите, които ще ви препоръчат необходимата последователност и брой процедури.

Микродермабразио

Технологията, наречена „микродермабразио“, е създадена в Европа в края на миналия век с цел премахване на мъртвите клетки от повърхностния слой на кожата.

Тя е универсална, подходяща за приложение при широк кръг пациенти. Методът е разработен за третиране на лице и тяло и съчетава в себе си повърхностен механичен пилинг с диамантени микрокристали и вакуум масаж. Понякога се нарича “пилинг в обедната почивка”.

Микродермабразиото е бърза неинвазивна процедура ,прилагана за освежаване на кожата  при отсъствие на риск от странични ефекти и кратък възстановителен период.Самата технология позволява да се контролира дълбочината на пилинга.При завихрянето на кристалите се отнема горния слой,а вакуумът едновременно с това го всмуква. Лекарят може да промени налягането  за да контролира нивото на проникване в кожата или да премине няколко пъти през определен участък на увредена кожа  за да усили ефекта С всяко минаване с накрайника на апарата се отстранява по един микрослой от кожата – така дълбочината на излющване се определя от броя на повторенията. Чрез отстраняването на най-горните слоеве на епидермиса  микродермабразиото стимулира образуването на нов повърхностен слой на епидермиса.

То може да се прилага при всички типове кожа по отношение на омазняване, цвят и възраст.Целта на процедурата е да се елиминират кожните несъвършенства в епидермиса и да се постигне максимална хомогенност на тена, блясък и свежест на кожата. Проникването на козметични продукти (хиалуронови маски,колагенови терапии и др),поставени след извършено микродермабразио, е значително по-добро и с удвоен ефект.

Микродермабразиото  коригира грубата повърхност на кожата, някои видове белези, неравномерна пигментация. То също може да премахне или намали броя на отворените и затворените комедони, вида на стриите и най-фините бръчки.

Незабавно след процедурата кожата се зачервява леко, но до половин час зачервяването изчезва напълно

Обикновено процедурата отнема от 15 до 30 минути. Обезболяване не се налага.

За най-добри резултати се препоръчва провеждането на една процедура седмично до 10 дни в рамките на терапевтичния курс(4-6 пъти)

Тази процедура не може да предизвика сериозни усложнения и няма известни рискове при нейното приложение.

Уведомете вашия лекар, ако приемате медикаменти, особено ароматни ретиноиди (Tigasone/Roaccutane). Също така го информирайте, ако сте получавали мехури по лицето си, като тези при херпес.

 Поискайте от вашия лекар да ви препоръча фотозащитен крем  за да защитите чувствителната кожа след процедурата и го нанасяйте ежедневно.

CELLUFORM +

Иновативен продукт, специално разработен за третиране на мастни натрупвания в субменталната зона. Основни съставки: Разтвор на деоксихолинова киселина (10 mg / мл) Arnica Montana – успокояващ ефект Най-новият метод, който беше представен в Париж в началото на 2016, е за премахване на двойна брадичка. Двойната брадичка е сериозен естетичен дефект и, въпреки многото методи за отстраняването й, досега единственото решение беше липосукцията. Мезотерапията с Celluform Plus ефективно премахва този неестетичен проблем, при това само с една процедура. Celluform Plus съдържа деоксихолинова киселина (вторична жлъчна киселина – продукт на метаболизма на чревната флора), която предизвиква адипоцитолиза – разрушаване мембраната на мастната клетка и разграждане на мазнините, съдържащи се в нея. Най-често една процедура е достатъчна за отстраняване на двойната брадичка, рядко са необходими 2 или 3. Тъй като след процедурата се наблюдава лек оток, може да се постави лед и да се направи лимфодренажен масаж. Поставя се и стягаща превръзка на мандибуларната зона. Начин на приложение: Използват до 2 мл продукт на сесия;0,1- 0,2 мл за точка. Дълбочина на инжектиране – около 4- 6 мм. Максималното позволено количество за процедура е 10 мл. Обикновено една процедура е достатъчна, но в зависимост от количеството на мастната тъкан тя може да бъде повторена след 21 до 30 дни.

Първият ФИЛЪР за коса в света вече и в България!

Ако страдате от загуба на коса или разреждане на косата DR CYJ Hair filler предоставя ефикасно решение -комплекс от 0.7% хиалуронова киселина и 7 биомиметични пептида, който стимулира растежа на коса и се грижи за скалпа.

Патентован метод на активно действие на биомиметичните пептиди за период от 2 седмици, а не само при инжектиране на продукта, както е при други терапии. DR.CYJ ФИЛЪР ЗА КОСА стимулира образуването на космения фоликул и косъмът прораства на 15 ден след процедурата.

 

Оптимален видим резултат след 8 седмици (4 процедури)!

www.ellanse.bg  

Колагенът е един от основните натурални структурни компоненти, отговорен за еластичността, стегнатостта и свежестта на кожата. С годините обаче, кожата губи колаген и това предизвиква отпуснатост, деформация на лицевия контур и образуване на бръчки. Успешен начин за възвръщане на младия и сияен вид на кожата е да се стимулира производството на собствен колаген в кожата, който уплътнява и реструктурира тъканите. На помощ за това Sinclair създаде иновативният колагеностимулиращ филър ELLANSÉ™. Той се резорбира на 100% от човешкото тяло. ELLANSÉ™ се инжектира в необходимата зона като предизвиква естествената реакция на организма да произведе висококачествен собствен колаген, който гарантира дълготрайност и допълнителна естествена тъканна стабилност. С ELLANSÉ™  бързо и ефикасно се придобива младежки вид. Традиционните инжекционни методи са предназначени основно за третиране на фините линии и бръчки.  ELLANSÉ™ има различен механизъм на действие. Благодарение на уникалните си характеристики, ELLANSÉ™ не само коригира бръчките, но чрез стимулиране на собствения колаген придава сияещ вид на кожата за дълго време. ELLANSÉ™ е идеалната процедура както за жени, така и за мъже от всички възрасти. Продуктът е напълно биосъвместим и позволява извършване на процедурата без кожен тест. Абсорбира се напълно от организма, за разлика от други инжекционни продукти на пазара, а действието му продължава дълго след приложението му.

ELLANSÉ™ се инжектира еднократно и е първият колагеностимулиращ филър с избирателна трайност между 1 и 4 години.

ELLANSÉ™  се комбинира успешно и е съвместим с дермални филъри с хиалуронова киселина и лазерни процедури.

ELLANSÉ™ е перфектният избор за тези, които търсят:

 • Бързи и видими резултати;
 • Безопасна и ефективна процедура;
 • Освежаване и уплътняване на кожата чрез стимулиране на собствен колаген;
 • Дълготраен ефект без нужда от многократно приложение с цел поддържане на резултата;
 • Естествен и свеж вид на кожата;
 • Оптимално съотношение качество-цена.

 

ELLANSÉ™ се прилага за:

 • Повдигане на вежди;
 • Уплътняване на бръчки;
 • Корекция на линията на носа, брадичката и мандибуларната област;
 • Уплътняване на хлътвания в областта на лицето и скулите;
 • Подмладяване на ръцете

Богата на тромбоцити плазма – гъвкаво средство за регенеративна медицина

 

Богатата на тромбоцити плазма (PRP) е концентриран кръвен продукт, който се характеризира с висока концентрация на тромбоцити (1.6-2.5 пъти повече от техните нормални стойности).  От първото и прилагане при лечение на кожни язви през 1980 г. до днес, са се появили значителен брой нови приложения в различни медицински направления (ортопедия, спортна медицина, лечение на рани, офталмология, лицево-челюстна хирургия, мускулно-скелетни нарушения, изгаряния, козметична хирургия, и т.н.

PRP е автоложна суспензия, получена чрез центрофугиране на кръв, в която има висока концентрация на тромбоцити. Тромбоцитите са  ключов фактор за регенеративните процеси на твърдите и меки тъкани. Те осигуряват жизнено важни растежни фактори  (FGF, PDGF, TGF-ß, EGF, VEGF, IGF), включени в миграцията, диференциацията и пролиферацията на стволовите клетки, както и за стимулиране на клетки като фибробласти и ендотелни клетки, които индуцират образуването на нов екстрацелуларен матрикс и неоваскуларизация. В плазмата капацитетът на тромбоцитите да освобождават растежни фактори може да се запази до 7 дни. Тя съдържа и множество фактори, които са много важни за оцеляването на клетките, като хранителни съставки, витамини, хормони, електролити и протеини. Тези характеристики са водещи за използването на автоложна PRP за възстановяване и обновяване на различни тъкани.

Инжекциите с автоложна плазма, богата на тромбоцити (A-PRP®) разчитат едновременно на лесна и безопасна техника, използвайки регенеративните и лечебни свойства на тромбоцитите. Те имат способността локално да освобождават растежни фактори, малки молекули, които действат като инициатори на процеса на регенерация на кожата.

Очакваните благоприятни ефекти са увеличаване на кожната еластичност с изглаждане на фините линии, както и подобряване тена на кожата. Процедурата с PRP позволява също така запълване на по-дълбоки бръчки, каквито са назолабиалните или третиране на тъмни кръгове.

Резултатите са видими от първата седмица след първата инжекция, но, за да получите най-добрите резултати по отношение качество и продължителност, трябва протокол, включващ няколко третирания.

Броят и интервалите между сесиите ще зависи от персонализиран анализ на Вашата кожа, третираните зони, Вашите начин на живот и навици. Нещо повече, тъй като процедурата се базира на използването на Вашите собствени (автоложни) тромбоцити и регенеративни способности, има естествена вариация на резултатите при отделните индивиди.Тъй като A-PRP се състои само от компоненти на Вашата собствена кръв, очакват се много малко странични ефекти. Въпреки това, в някои случаи може да се появи:

–              Както при всички инжекционни продукти: хематоми или посиняване на мястото на убождане

–              Усещане за затопляне и повърхностно напрежение на ниво кожа. Тези преходни усещания идват от задействането на процеса на биостимулация и трябва да изчезнат най-късно до 24 – 36 часа след третиране. Ако симптомите се задържат по-дълго, консултирайте се с Вашия лекар.

–              В много редки случаи и при пациенти с тежък алергичен потенциал, могат да се появят отоци в резултат на по-сериозен възпалителен процес. Информирайте незабавно Вашия лекар, така че той да Ви предпише подходяща терапия.

–              Моля, винаги осведомявайте Вашия лекар ако имате анамнеза за лекарствена алергия или алергия към някакви други вещества

 

 ПРИЛОЖЕНИЯ

 

Третиране на белези

A-PRP за белези, (хипертрофични, келоидни), стрии и белези от акне. Инжектирането на A-PRP (автоложна плазма, богата на тромбоцити) в дермата подпомага, ускорява и увеличава процеса на тъканна регенерация. A-PRP стимулира синтеза на различни компоненти на екстрацелуларния матрикс (включително гликозаминогликани, колаген, еластин, хиалуронова киселина и фибронектин). A-PRP предизвиква деленето и диференциацията на стволови клетки и стимулира неоангиогенезата. Преди процедурата с PRP трябва да се премахне повърхностната келоидна част от белега, използвайки хирургична ексцизия, дермабразио, лазер или пилинг.Автоложната плазма, богата на тромбоцити стимулира клетките на пациента да регенерират съединителната тъкан в кожата, което води до ускорено възстановяване след лазерни процедури и химически пилинг. PRP подобрява еластичността, тена и плътността на кожата и помага за ремоделирането на колагеновите влакна. Обезболяващият и ефект спомага за редуциране на болката и позволява кожата да се усеща охладена и освежена. Намалява риска от поствъзпалителна хиперпигментация след терапия с CO2-лазер.

 

Косопад

Два основни типа алопеция засягат хората:

 1. Androgenic Alopecia – най-честата причина за загубата на коса при този вид е хормонален дисбаланс, липса на хранителни вещества или различни заболявания. Лечението е предизвикателство и предишни терапии демонстрират ниска ефективност или имат странични ефекти.
 2. Alopecia Areata – рядко автоимунно заболяване, което причинява плешивост на отделни участъци.

И при двата вида алопеция, A-PRP е доказано ефективна .

www.prp-bg.com

“Venus Viva” е първият нано-фракционен радиочестотен апарат, с наличие на скенер, който ни позволява да доставяме енергията прецизно, с по-ниска чувствителност за пациента и най-важното: с най-краткия възстановителен период. Технологията е на иновативната канадска компания “Venus Concept” (от създателите на Syneron и ELOS), а производството е израелско.

 

Третира:

– Белези (атрофични и хипертрофични)

– Стрии

– Бръчки

– Пигментни петна

– Торбички под очите

– Свива порите

– Стяга и изглажда кожата

 

Разполага с два апликатора:

 1. FIRM FX е най-развития фракционен радиочестотен накрайник на пазара, като превъзхожда всички свои конкуренти и сам по себе си, може да бъде представен, като достоен противник на голяма част от съвременните CO2 лазери, даващ по-кратък възстановителен период (24 – 48 часа, според клиничния случаи), който не е за сметка на крайния резултат. С него можем да заличим неравностите на епидермиса, като стимулираме естествените процеси на обновяване и стягане.
 1. DIAMOND POLAR е неаблативен накрайник за стягане и подмладяване на лице, шия, деколте и други малки части на тялото, които искаме да моделираме. Мощността на радиочестотата му е 120W, благодарение на което, достигаме необходимата терапевтична температура (от 39°C до 41°C за лице) за по-малко от минута.

Апликатора работи с патентована технология, която съчетава:

а) Пулсиращи електромагнитни полета (PEMF) – Иновативен нетермален механизъм, който клинично доказано подобрява и стимулира:

– Вазкуларизация в третираната зона

– Оксигенация

– Пролиферация на фибробластите

– Ангиогенеза

Перфузията в третираната зона е подобрена, а хранителните продукти и кислородът  достигат по-лесно до клетките. Засилва се тяхната регенерация, а същевременно кожата добива здрав, добре кръвоснабден  вид. Много подходящ за третиране на зони със засилено задържане на лимфа, например тъмните кръгове под очите.

Пулсиращите електромагнитни вълни подсилват експресията на проколаген тип I и проколаген тип III. Кожата е по-стегната, а фините бръчки – заличени.

б) Мултиполярна радиочестота – доставя бърза, безболезнена и плътна топлина в дълбочина.

– Енергията е концентрирана в зоната, която се третира и няма разсейване в други части на тялото, както е при по-старите монополярни RF апарати.

– За разлика от биполярната RF, има няколко терапевтични точки на различна дълбочина. Загряването е отвътре навън, като допълнително синтезира колаген и еластин.

предимствата на“ Venus Viva“:

 

– За апарата няма ограничение във фототип и сезонност, тъй като работи с ток, а не със светлина. Не прави кожата фоточувствителна, не я подлага на риск от постинфламаторна хиперпигментация и дисхромия. Работи се целогодишно и могат да се изпълняват процедури, както на I-ви, така и на VI-ти фототип, като същевременно процедурата е изключително безопасна за по-тъмните кожи, но докато се възстанови напълно не трябва да се излага на пряка слънчева светлина.

– Това е единствената фракселна радиочестота на пазара, която може да регулира импулса, който доставяме върху кожата.

– Апаратът може да третира много фини зони на непосредствена близост около очите. Работната площ на апликатора се разделя за труднодостъпни зони, като горна устна и клепач, също така позволява да се разреди за по-ниска чувствителност.

 

 

– Скоростта и лекотата за направа на процедура. Firm FX е най-големият по площ апликатор на пазара. На неговата капачка са разположени 160 пина, което съкращава до двойно направата на зона. Апаратът е направен изключително безопасен и лесен за работа, без да се налага да сменяте ръкохватки, да ползвате очила или да натискате педал.

 

Апаратът разполага с FDA сертификат, съответно устройството се одобрява, като успешно и надеждно. Може да се запознаете на сайта на American Food and Drug Administration

 

 

Да се знае:

Преди третиране  на лице, нанасяме кремообразна упойка, за тялото не е необходима. Очакванията след това са като след силно слънцеизгаряне, кожата е зачервена, загрята и опъната с лека едема. След манипулацията не е необходимо да се приемат медикаменти, може да използват термална вода.

 

venusconcept.bg

В Клиника ЕвроДерма ще бъдете посрещнати от усмихнат персонал на рецепцията, готов да отговори компетентно на всичките ви въпроси.