Д-р Иная Махмуд

Д-р Иная Махмуд завършва средното си образование в International Community School по Американска учебна програма с пълно отличие (High Honors) в Абу Даби, Обединени Арабски Емирства през 2013 г.
 
Завършва медицина, обучение на английски език с награда за отличен успех и високи постижения в Медицински Университет - София през 2020 г. По време на следването си взема активно участие в редица научни медицински  конгреси.
От 2020 г. е специализант в Клиниката по Дерматология и Венерология на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда гр. София с научен ръководител чл.-кор. проф. д-р Николай Цанков и от 2020 г. става част от екипа на клиника ЕвроДерма.
Д-р Иная Махмуд усъвършенства своите знания и умения на различни български и международни конгреси. Автор и съавтор на няколко научни статии в сферата на дерматологията, сред които такива е публикация в Contact Dermatitis journal.
Професионалните й интереси са в сферата на автоимунните дерматози, алергодерматозите, кожни прояви при вътрешни болести и естетична дерматология. 
 
Член е на Български Лекарски Съюз( БЛС) , Българското Дерматологично Дружество (БДД) , Европейската Академия по Дерматология и Венерология (EADV) и Mеждународно Общество по Дерматоскопия (IDS).