Защо започнах с ботокса на 30? (24часа)

Процедурите с ботулинов токсин (вид протеин) се увеличават с около 20% всяка година и са заели първото място за най-популярна нехирургична естетична процедура. Много млади пациенти вече започват да си слагат ботокс .

Ето отговорите „защо“,които срещам:

1. Превенцията ми е важна

Повтарящите се мимики водят до бръчки. Младата кожа се възстановява добре, но с намаляването на колагена и еластичността леките вдлъбнатини стават видими линии. Ботоксът релаксира мускулите и стопира процеса.

2. Лека процедура е все пак

Няма нужда от дълъг възстановителен период като при аблативните лазери, има по-малко рискове от посиняване – не като при филърите.

3. По-малко изпотяване

Един от ефектите е, че свива потните жлези и тъмните кръгове под мишниците изчезват. Влажните длани при ръкуване, миришещите крака – те също се превъзмогват с ботокс.

4. Изражението ми не е ограничено

„Много ме беше страх, че ще стана като замръзнала. Но се убедих, че всичко е въпрос на доза и място“, казва една пациентка.

5. Ако се сложи добре, никой няма да забележи

„Аз не казах на моя приятел, че съм си сложила ботокс между веждите. Изчаках, но той нищо не забелязваше. Най-после му признах и той се загледа в мен. Сега иска и той“, споделя друга пациентка.

Но бъдете внимателни: мястото на поставяне и количеството са ключът към естествен изглед.Както и преценката дали сте подходяща за тази процедура-тя не е самоцелно желание. Избирайте своя лекар умно. Погледнете го добре, преценете дали е с усещането на художник и тогава му се доверете. Той ще рисува на платното на вашето лице все пак, нали?