Безкръвно лечение на разширени вени

Появата на разширени вени или капиляри по кожата на долните крайници е често срещано явление, което предизвиква оплаквания при голяма част от страдащите от него. Промените могат да варират от чисто психологически дискомфорт от вида им до различни по степен на проява субективни оплаквания като тежест, болка при продължително стоене прав и подуване на краката.

В много голям процент от хората обаче първите промени по кожата под формата на разширени капиляри се проявяват години преди да се усети някакъв физиологичен дискомфорт. Това смущава най-вече жените при необходимост от носене на пола, особено ако тя е по-къса и излага на показ част от краката.

Неинвазивното лазерно лечение е една от най-търсените естетични процедури, но е и най-голямото предизвикателство за терапевтите. Поради различните диаметри, дълбочина и натиск в кръвоносните съдове, тяхното лечение често изисква широк спектър от дължини на вълната, импулсни широчини, интензитет и голяма практика на лекарите.

На принципа на селективната фототермолиза, кръвоносните съдове избирателно се загряват без да се увреждат  околните здрави тъкани. Лазерната технология на Alma Laser  решава обикновено проблема след няколко процедури без използването на химикали или игли.