Колагенова мезотерапия

Стяга кожата и й придава здрав вид, тъй като поддържа структурната й решетка. Подкожно се вкарват наномолекули колаген, които допълват и допълнително структурират изтъняващата с възрастта колагенова мрежа. На тази терапия можете да се подложите на всяка възраст, при всеки тип кожа или сезон. Процедурата не дава алергични реакции.

 

GUNA методът съчетава принципите на класическата медицина и хомеопатията. Това е т.нар. физиологична регулативна медицина, която възстановява променената структура на тъканите без странични ефекти.

GUNA лаборатория разработи продукти и медицински апарат към тях – GUNAPHORESIS, работещ на принципа на резонансната магнитофореза. Апаратът помага на жените и мъжете да изглеждат естествено по-млади, като тонизира, хидратира и освежава кожата. Премахва се двойната брадичка, кожата става видимо по-стегната, порите се затварят, появата на бръчки и други признаци за състаряване на кожата изчезват. Апаратът повлиява изключително добре намаляването на мастните натрупвания и целулита

Колагенът представлява основната компонента на съединителната тъкан и неговото отслабване, разрушаване и интоксикация са основните причини за състаряването на тъканите и кожата.Когато човек остарява, епидермисът изтънява, вследствие на което бариерата, задържаща влагата в кожата намалява, водейки до прекомерно изпаряване и изсушаване на кожата. При остаряването, броят на епидермалните клетки намалява приблизително с 10% всяка година, което възпрепятства нейното възстановяване и обновяване.

Въздействията на остаряването върху дермалния слой са значителни, при което не само той изтънява, но и колагеновите и еластинови фибри, допринасящи за еластичността на кожата се дефрагментират и износват. Тези промени предизвикват нейното сбръчкване и провисване.
Освен от това, бръчките се причиняват от често мръщене, биологично стареене, силни слънчеви увреждания, пушене, лоша хидратация, замърсявания на кожата и различни други фактори. Промените, предизвикани от вредното излагане на слънце, или тъй нареченото фотосъстаряване, включват суха, провиснала и вяла кожа и появата на бръчки. Най-много бръчки се появяват по тези области на тялото, които са най-силно изложени на слънце. Те включват най-вече лицето, врата, горната част на дланите и ръцете до лактите.

MD-TISSUE е медицински препарат, разработен от GUNA лаборатории в Милано с цел да помогне на жените и мъжете да изглеждат естествено по-млади, като хидратира, тонизира, освежава, стяга кожата и намалява появявата на бръчки,подобрява стените на кръвоносните съдове и други признаци на нейното остаряване.

Основният компонент на MD-TISSUE е колагенът, който ефективно поддържа и възстановява колагеновите фибри на матрикса на съединителната тъкан, като по този начин осигурява качествена колагенова решетка – „биомрежа”, която придава контур, стегнатост и тонус на кожата и е основата върху която се надграждат всички останали структури.

Препаратът MD-TISSUE е разработен от GUNA Laboratories на базата на съвременните знания за физиологичното остаряване на кожата, чрез иновативна SKA/Sequential Kinetic Activation/ технология, като по този начин осигурява един новаторски физиорегулативен подход за запазване и възстановяване на кожата. Той възпира физиологичното остаряване на съединителната тъкан и действа като бариера срещу свободните радикали.

За да постигнат една още по-революционна формула, GUNA Laboratories са обогатили състава на MD-TISSUE с няколко забележителни поддържащи компонента: аскорбинова киселина (витамин C,) магнезий, пиридоксин хидрохлорид (витамин B6,) рибофлавин (витамин B2,) и тиамин хидрохлорид (витамин B1.) Тези вещества рядко се срещат в естетичните формули, но са от голямо значение за съхраняване младостта на кожата. Освен това те спомагат за преноса, полагането и стабилизирането на колагена в съответните структури на кожата, там където е необходимо, поради проявения тропизъм към тях.

Мезотерапията с продуктите на италианската фирма GUNA и по-специално MD Tissue, представлява инжектиране на нискомолекулярен колаген, обогатен с витамин С и витамини от група В в кожата на лицето. По този начин се стимулира производството на млади колагенови влакна и спира действието на свободните радикали. В следствие на процедурата кожата става стегната , тонизирана и добре подхранена със стабилни кръвоносни съдове. Иновативната формула не предизвиква алергични реакции и преди прилагането на процедурата не е необходимо прeдварително тестуване.

Препаратът може да бъде инжектиран директно в съответните области на кожата, при което механично реструктурира тъканите и изглажда бръчките. GUNA мезотерапията е отлично средство за превенция срещу по-нататъшното отпускане на лицевия контур. Tя може да се прилага както при млади жени като средство за профилактика, така и при зрели – като възстановяващо средство.

Експертите препоръчват едно/две третирания седмично пет до десет процедури според необходимостта- изходното състояние на кожата, броя на направените процедури и съчетанието им с други методи за подмладяване, като предшестващ химичен или лазерен пилинг, инжектиране на хиалуронова киселина или ботулинов токсин, желание за поддържащи терапии, начин на живот , след което поддържащо се продължава с едно третиране на месец или два съответно на типа кожа.

Подходът за цялостно въздействие върху кожата с различни методи и комбинацията им за постигането на максимален ефект е налагаща се в последните години тенденция в областта на естетичната дерматология.

MD-TISSUE може да се използва или самостоятелно в качеството на много ефективно антисъстаряващо лечение, чрез тунелно, или интрадермално инжектиране /иглена мезотерапия/, или като средство, поддържащо действието на други противосъстаряващи продукти. Трансдермалната доставка на MD-TISSUE, чрез магнитофореза с дермопроводящ гел (Gel Beauty) /безиглена мезотерапия/ или чрез дерморолери, улеснява приложението и осигурява качествената колагенова „биомрежа”, която е в основата на стегнатата и тонизирана кожа. Така, новаторският формат на колагеновата формула, позволява на практикуващия терапевт да атакува пряко засегнатата зона на кожата за постигането на по-добри и по-ефикасни резултати.

MD-MATRIX

  • Подпомага намаляването на мастните натрупвания
  • Подпомага намаляването на целулита
  • Подпомага изглаждането на портокаловата кожа                                                            
  • Намалява отока

Препаратът MD-MATRIX е разработен от GUNA Laboratories на базата на тези физиологични явления в качеството на новаторска формула, предназначена да подпомогне намаляването на видимите признаци на локалните мастни натрупвания и целулита чрез въздействие на няколко нива.