Микродермабразио

Технологията, наречена „микродермабразио“, е създадена в Европа в края на миналия век с цел премахване на мъртвите клетки от повърхностния слой на кожата.Тя е универсална, подходяща за приложение при широк кръг пациенти. Методът е разработен за третиране на лице и тяло и съчетава в себе си повърхностен механичен пилинг с диамантени микрокристали и вакуум масаж. Понякога се нарича “пилинг в обедната почивка”.

Микродермабразиото е бърза неинвазивна процедура ,прилагана за освежаване на кожата  при отсъствие на риск от странични ефекти и кратък възстановителен период.Самата технология позволява да се контролира дълбочината на пилинга.При завихрянето на кристалите се отнема горния слой,а вакуумът едновременно с това го всмуква. Лекарят може да промени налягането  за да контролира нивото на проникване в кожата или да премине няколко пъти през определен участък на увредена кожа  за да усили ефекта С всяко минаване с накрайника на апарата се отстранява по един микрослой от кожата – така дълбочината на излющване се определя от броя на повторенията. Чрез отстраняването на най-горните слоеве на епидермиса  микродермабразиото стимулира образуването на нов повърхностен слой на епидермиса.

То може да се прилага при всички типове кожа по отношение на омазняване, цвят и възраст.Целта на процедурата е да се елиминират кожните несъвършенства в епидермиса и да се постигне максимална хомогенност на тена, блясък и свежест на кожата. Проникването на козметични продукти (хиалуронови маски,колагенови терапии,различни серуми и др),поставени след извършено микродермабразио, е значително по-добро и с удвоен ефект.

Микродермабразиото  коригира грубата повърхност на кожата, някои видове белези, неравномерна пигментация. То също може да премахне или намали броя на отворените и затворените комедони, вида на стриите и най-фините бръчки.

Незабавно след процедурата кожата се зачервява леко, но до половин час зачервяването изчезва напълно . Обикновено процедурата отнема от 15 до 30 минути. Обезболяване не се налага.

За най-добри резултати се препоръчва провеждането на една процедура седмично до 10 дни в рамките на терапевтичния курс(4-6 пъти)

Тази процедура не може да предизвика сериозни усложнения и няма известни рискове при нейното приложение.

Уведомете вашия лекар, ако приемате медикаменти, особено ароматни ретиноиди (Tigasone/Roaccutane). Също така го информирайте, ако сте получавали мехурчета по лицето си, като тези при херпес.

Поискайте от вашия лекар да ви препоръча фотозащитен крем , за да предпазите чувствителната кожа след процедурата и го нанасяйте ежедневно.