проф. Евгения Христакиева

Имаме удоволстивето да представим новия ни консултант – проф. Евгения Христакиева, ръководител на Клиниката по кожни и венерически болести в Стара Загора. Тя е един от признатите експерти не само в страната а и с международен авторитет.

Запишете час на тел: 0700 200 17 или 0884342246

Проф.д-р Евгения Христакиева Христакиева, д.м.
Ръководител на Клиниката по кожни и венерически болести към УМБАЛ Стара Загора“ Проф.д-р Стоян Киркович“, Ръководител на секция Дерматология и венерология, към Медицински факултет, Тракийски университет, СтараЗагора. Ръководител на Експертен център за лечение на Гноен хидраденит и придружаващи синдроми. Работила е в болницата Хадаса към Еврейския Университет, Йерусалим Израел по проблеми на климатотерапията. Ръководила е Немски медицински център за климатотерапия на Мъртво море в Израел. Специализирала е Дерматохирургия в Университетската Клиника по Дерматология и венерология Vivantes-Neukeoln, Berlin и Университета в Бохум, Германия. Водещ експерт в диагностиката и лечението на псориазис, акне и розацея, атопичен дерматит, витилиго, гноен хидраденит, полово предавани заболявания и болести на космите, оксидативен стрес и климатотерапия. Оценител по безопасност на козметични продукти. Член на Европейска Фондация и Консултативен борд за Хидраденитис супуратива.
Координатор към Европейска референтна мрежа за редки кожни заболявания ALLOCATE.

Председател на Комисия за разрешаване на скъпоструващи лекарства към НЗОК. Председател на Българо-немското дерматологично дружество. Председател на Югоизточния клон на Българското Дерматологично Дружество (БДД) и член на Управителния съвет на БДД. Член на Държавна изпитна комисия за специалност кожни и венерически болести. Член на редакционни колеги на международни и национални списания, рецензент на престижни научни списания. Автор на Национален консенсус за диагностика и терапия на Хидраденитис супуратива. Съавтор на Национални консенсуси за псориазис, контактен, себореен и атопичен дерматит, уртикария, пемфигус и епидермолизис булоза. Ръководител на европейски и национални научни проекти. Лектор на международни и национални научни форуми и лекарски обучения с над 300 доклади и постер презентации, автор на учебници, електронни издания, ръководства, монографии и публикации в международни и национални списания: 140 публикации, над 800 цитирания, RG Score: 58.60, Impact Factor : 45,11. Организатор на Международни и Национални научни форуми. Организатор на курсове по дерматохирургия, дерматоскопия, дерматоалергология и фототерапия.

Автор на учебници и учебни помагала. Обучител на дерматолози, педиатри, специализанти, общопрактикуващи лекари, фармацевти.
Ръководител на 6 ма докторанти и над 40 специализанта по дерматолотгия и венерология.
Член на акредитационни комисии към НАОА. С дипломи за публична администрация и здравен мениджмънт.
Носител на престижната награда на БДД „ Богомил Берон „за 2014 год.
Лекар на годината“ за 2016. Лауреат на 14-ти Хайнрих –Телер- лекции, Берлин, 2016