Да поговорим за стерилна козметика

  1. Какво е стерилна козметика?

Продуктите разработени като СТЕРИЛНА КОЗМЕТИКА се съобразяват със стриктна харта при произвдоството си, базирана на следните 3 опорни точки:

  • Стерилна среда и състав по време на цялото производство
  • Патентована система за херметично запечатване наречена „E.F.I.” – Изключителна Технолгия за Непокътната Формула
  • Стриктна селекция на съставките, която включва в състава на продуктите само онова, от което кожата наистина се нуждае

 

  1. Защо да избера стерилна козметика?

СТЕРИЛНАТА КОЗМЕТИКА  е гаранция за формула без консерванти или съставки с дейстивие наподобяващо консервант. Системата за херметично запечатване не позволява навлизането на кислород в тубата и по този начин през целия период на употреба продуктът се запазва без да се окислява,  така се елиминира нуждата от употреба на консерванти. Системата D.E.F.I.” има още един голям плюс – не позволява замърсяване на продукта и развитие на микроорганизми, които биха могли да доведат до вторична инфекция. След всяка употреба, малко бутало придвижва навън количество продукт останал в системата на затваряне (помпата) и отново затваря херметически тубата без да позволява продукт вече влязъл в досег с външната среда да се върне обратно. По този начин без употреба на консервант продуктът се запазва стерилен през целият период на употреба.

 

  1. Как мога да бъда сигурен в качествата на СТЕРИЛНАТА КОЗМЕТИКА?

Производството на СТЕРИЛНА КОЗМЕТИКА изисква създаването на специални условия, включително и стерилна среда, която да отговаря на най-високите технологични изисквания, базирана на същите разпоредби, действащи при производството на лекарствените медикаменти. Всеки един етап от производствения цикъл се изпълнява според строгите разпоредби на Добрите производствени практики на фармацевтичната индустрия.

 

  1. Как да избера СТЕРИЛНА КОЗМЕТИКА?

На пазара съществуват множество продукти, които имат различни претенции. Някои продукти не използват съставки посочени като консерванти, но с действие наподобяващо това на консервантите, т.нар. „нелиствани консерванти“. Нелистваните консерванти също биха могли да предизвикат силна реакция като тези, които познаваме и са изписани на опаковката. Единствено системата за херметично запечатване D.E.F.I.” позволява премахването на консервантите в козметичната формула.

 

  1. Безвъздушен (Airless) флакон или „E.F.I.”?

Безвъздушния флакон не позволява навлизането на кислород и по този начин предотвратява окисляването. В края на помпата на airless флакона обаче остава още продукт, т.нар. „мъртъв обем“. „Мъртвият обем“ създава опасност от замърсяване на продукта и развитие на микроорганизми, като по тази причина отново налага употребата на консерванти. D.E.F.I.” системата е разработена така, че да елиминира „мъртвия обем“ и да запазва формулата стерилна през целия период на употреба с 0% консерванти.

 

  1. Кожата ми често се зачервява, усещам дискомфорт и опъване. Какъв козметичен продукт да избера?

Вероятно Вашата кожа е чувствителна и нетолерантна, именно затова се нуждаете от козметичен продукт с максимално „изчистен“ състав – минимум на брой съставки, без консерванти и без опасност от замърсяване на формулата. Лаборатории Avene разработиха продуктите Tolérance extrême за най-взискателната кожа, която не понася никакъв дразнещ или улесняващ навлизането на алергени агент. Те са предназначени за всички потребители, държащи на сигурността: свръхчувствителна и алергична кожа, кожа, която не понася класическите козметични продукти, прояви на раздразнение (зачервявания, сърбежи, опъвания…)  и след процедури (лазер, пилинг…).