Център за лечение на микози

В Клиника ЕвроДерма се намира Център за комплексна диагностика и лечение на гъбични заболявания. Клиниката разполага със специалисти, занимаващи се специализирано с микотични заболявания по кожата, лигавиците и ноктите. Провежда се комплексна диагностика включваща клиничен преглед, светлина на Wood, микроскопско изследване на засегнатите тъкани, както и културелни изследвания (микологични посявки ) на селективни хранителни среди за идентифициране на щамовете гъбички. След идентификация се пристъпва към най-подходящото за всеки индивидуален случай лечение, включващо както медикаменти, така и най-новите физикални методи на лечение с различни лазери.

Повъръхностни кожни микози

Повърхностните кожни микози представляват гъбични инфекции на кожата, лигавиците, космите и ноктите. Те засягат повърхностните слоеве на кожата и ноктите и най-често протичат леко без общи сипмтоми. При имунокомпрометирани пациенти и при съпътстващи други заболявания като диабет тези инфекции могат да протекат по протрахирано и резистентно на терапия.

Клиничен преглед

След клиничен преглед от специалист дерматолог в Клиниката се преминава към диагностика

Терапия на гъбичните инфекции

В Клиника ЕвроДерма разполагаме с АЛМА лазерна система, която комбинира двете лазерни технологии, осигурявайки безопасно, ефективно и неинвазивно решение на проблема с гъбички по ноктите. Процедурата се извършва от специалист дерматолог, а броя процедури и интервала между тях ще ви бъдат разяснени при всеки индивидуален случай.